Puchero de tres carnes yucateca

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Puchero de tres carnes yucateca. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Puchero de tres carnes yucateca is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. They are nice and they look wonderful. Puchero de tres carnes yucateca is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Puchero de tres carnes yucateca, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Puchero de tres carnes yucateca delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Puchero de tres carnes yucateca is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Puchero de tres carnes yucateca estimated approx 50 minutos.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Puchero de tres carnes yucateca using 36 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.

Esta receta se puede adaptar la carne que más nos guste o hacer con las carnes que a continuación les sugiero.

Ingredients and spices that need to be Get to make Puchero de tres carnes yucateca:

  1. 1/2 kg lomito de puerco limpio
  2. 1/4 costlla de puerco
  3. 1/2 tucha o falda de res (carne suave)
  4. 1/2 pocho puede ser pierna muslo y media pechuga sin pellejo
  5. Legumbres:
  6. 2 papas
  7. 2 zanahorias
  8. 2 chayotes sin espinas
  9. 2 calabazas criollas
  10. 1 camote (morado o blanco)
  11. 2 elotes cortado en pedazos
  12. 1 nabo o colinabo
  13. 1 rábano
  14. 2 plátanos machos
  15. 1/4 repollo o col blanca
  16. Otros ingredientes:
  17. 1/2 cabeza ajo asado
  18. 2 hojas cilantro
  19. 1 raja canela
  20. Al gusto Pimienta negra
  21. 1 pisca comino
  22. Al gusto Ibes blancos
  23. 2 rodajas lima
  24. 2 Sobres recado español
  25. PARA EL FIDEO:
  26. 1 bolsa Fideo rojo
  27. 1 litro caldo apartado del puchero
  28. 2 tomates cortados en cuatro partes cada uno
  29. ARROZ:
  30. 1 sobrecito condimento español o azafrán
  31. 1 taza del caldo del puchero
  32. Salpicón:
  33. suficientes rábanos los necesarios cortados en cuadros muy pequeños
  34. suficiente cilantro picado finamente
  35. al gusto naranja agria
  36. pizca sal

Steps to make to make Puchero de tres carnes yucateca

  1. Se asa la cabeza de ajo en el fuego de la estufa, en una olla de aproximadamente 6 o 7 litros se pone a cocer el puerco, las costillas y la res con el ajo, la sal, pimienta, comino, raja de canela, un poco de cilantro, las rodajas de lima sin exprimir y los ibes, aproximadamente media hora, se añaden los elotes y como a los 15 minutos se agrega el pollo y el resto de las legumbres añadiendo también el condimento español.
  2. Se deja hervir como quince minutos, se prueba que el caldo esté bien de sal y se aparta caldo para el arroz y el fideo, se completa el agua, se deja hervir y se comprueba el sazón que esté bien de sal, como a la media hora ya que estén cocidas las papas el chayote, la zanahoria, la calabaza el nabo y el camote; se sacan y se agrega el plátano de combina junto con el repollo o col blanca y se dejan cocer como 10 minutos más.
  3. El plátano para que no se desbarate se pone con todo y la cáscara bien lavada, procurando cortarle los extremos.
  4. Para el fideo, en una olla pequeña se depósita el caldo hirviendo, se le agrega el fideo y los tomates en trozo, se comprueba que esté bien de sal. En caso que haga falta caldo, se le puede agregar un poco de agua; debe tener mucho caldo se deja hervir hasta que esté cocido.
  5. El arroz: se lava con agua caliente y se deja escurrir, ya que esté seco se sofríe a fuego lento con un poco de aceite y un diente de ajo, se le agrega el caldo y un poco de azafrán en caso de que esté muy caro o de no conseguirlo agregue condimento español. Si le hace falta caldo, puede agregar agua y se completa la sal al gusto

As your experience and also confidence grows, you will certainly find that you have more all-natural control over your diet and also adjust your diet to your personal tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less zesty, you can make straightforward adjustments to attain this objective. In other words, start making your dishes promptly. When it comes to basic cooking skills for newbies you don't need to discover them but only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch recipes however its great something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Steps to Prepare Award-winning Puchero de tres carnes yucateca. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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