Chiles en nogada
Hey everyone, it's Drew, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Chiles en nogada. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Chiles en nogada is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They are nice and they look fantastic. Chiles en nogada is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Chiles en nogada, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chiles en nogada delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Chiles en nogada using 23 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Sin duda los Chiles en nogada son sinónimo de nuestra Independencia, es un platillo con mucha historia y por demás representativo. Hay muchas historias que relatan su existencia, la más conocida es que fue preparada por las Madres Agustinas del Convento de Santa Mónica en el Estado de Puebla, en el año 1821, cuando Agustín de Iturbide, visitó Puebla después de firmar el Acta de Independencia de México y de los Tratados de Córdoba, para celebrar su santo, el día 28 de Agosto, por lo que decidieron agasajarlo con un platillo con los colores de la bandera del Ejército Trigarante, siendo la temporada de las nueces de Castilla y granadas, en ese Estado. Se dice que para la preparación de este delicioso platillo, asaron y pelaron chiles poblanos, prepararon el relleno con una gran variedad de ingredientes y sabores, teniendo como base carne de cerdo, frutas de temporada, jitomate, cebolla, ajo, nueces, pasas, almendras y especias, para preparar la salsa con la que iban a cubrirlos utilizaron nueces de Castilla frescas, las pelaron perfectamente retirándoles la delgada piel que las cubre, las molieron, agregaron queso fresco, azúcar, leche y un poco de vino, teniendo cuidado de que no quedara muy espesa ni muy aguada. Teniendo todo listo rellenaron los chiles y sirvieron bañando con la salsa y decorando con granada y perejil, logrando así integrar los tres colores de la bandera trigarante rojo, verde y blanco. Hay otra versión donde se cuenta que capearon los chiles
Ingredients and spices that need to be Get to make Chiles en nogada:
- al gusto perejil
- 24 chiles poblanos
- 1 kilo carne molida (500 gr de cerdo y 500 gr de res)
- 1/2 taza almendra
- 1/2 taza nuez
- 1/2 taza pasas
- 1 barra acitrón
- 2 duraznos
- 2 manzanas
- 2 peras
- 1 pizca nuez moscada
- 1 pizca clavo molido
- 1 pizca canela molida
- al gusto sal
- 1 taza vino tinto
- para la nogada:
- 1/2 taza nuez de castilla
- 1 taza leche
- 190 gramos queso crema
- 1/2 litro crema ácida
- 1/4 taza vino tinto
- Para decorar:
- al gusto granada
Instructions to make to make Chiles en nogada
- Asar los chiles sobre la estufa, colocarlos en una bolsa de plástico y dejarlos ahí por unos minutos para después limpiarlos
- En una cacerola con aceite, freír la carne y agregar las almendras, nuez y manzana picada
- Agregar la pera y durazno y dejar un par de minutos
- Agregar las especias, sal y acitrón picado, dejar un par de minutos más
- Agregar el vino tinto y las pasas, dejar al fuego hasta que las pasas se suavicen
- Colocar en el vaso de la licuadora los ingredientes de la nogada y licuar
- Rellenar los chiles con el picadillo y colocarlos sobre un plato
- Bañar con la nogada y decorar con granada y perejil
- Ahora si podemos disfrutar de este delicioso platillo, buen provecho #VideoReceta aquí 👉 youtu.be/p6C5p_bOSv0
As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have extra natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you intend to offer a dish that makes use of less or even more components or is a bit basically spicy, you can make basic modifications to attain this objective. In other words, start making your dishes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for beginners you don't require to discover them but only if you master some easy cooking strategies.
This isn't a full guide to quick and also simple lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food How to Make Award-winning Chiles en nogada. Thanks so much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment